Mijn verhaal

Mijn verhaal

Rechtvaardigheid, solidariteit en eerlijk delen. Dat zijn de sociaaldemocratische kernwaarden die ook het fundament zijn voor mijn werk als lid van het Europees Parlement.

Toen ik in 2021 Kati Piri opvolgde als lid van het Europees Parlement en ook haar portefeuille overnam, was dat voor mij een schot in de roos. Ik ben woordvoerder buitenlands beleid, asiel en migratie, mensenrechten, rechtsstaat en democratie namens de PvdA in het Europees Parlement.

Met andere woorden: ik kom op voor de grondrechten en democratische rechten van de inwoners van de Europese Unie en van iedereen daarbuiten.

De weg naar Brussel

Vanaf eind jaren ‘90 werkte ik als beleidsmedewerker in de PvdA Tweede Kamer fractie. In 2006 maakt ik de overstap naar een ngo om in 2007 terug te keren naar Den Haag als politiek adviseur van Frans Timmermans toen hij staatssecretaris Europese Zaken was van 2007-2010.

Van 2002 tot 2008 was ik tevens lid van de Amsterdamse gemeenteraad. Van 2010 tot 2018 werkte ik als stadsdeelwethouder in Amsterdam-Oost waar ik onder meer verantwoordelijk was voor woningbouw, ruimtelijke ordening, economie, sport en diversiteit.

Voor mijn beëdiging als Europarlementariër was ik het hoofd beleid bij Global Reporting Initiative, een internationale organisatie die standaarden ontwikkelt voor hoe bedrijven hun niet-financiële rapportage (waaronder duurzaamheid) moeten vormgeven.